Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola
c
Szekszárdi Dienes Valéria
ÁLTALÁNOS ISKOLA | VALÉRIA DIENES GRUNDSCHULE
Szekszárd, Szent-Györgyi Albert u. 6       Telefon:74/511-471       E-mail:titkarsag@dienessuli.hu
Ma 2021. december 8., szerda, Mária napja van.
A
HÉT
2021 december
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Iskolánk a Dobd a kosárba! program résztvevője

Egy jó hangulatú hagyományőrző délután: Gyermek sváb bál 2015

 


 

Február 14-én, szombaton, 24. alkalommal rendezte meg a Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule a hagyományőrző sváb bálját. A megjelent vendégekkel a rendezvényen képviseltette magát a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Egyesület, a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Rotary Club, valamint megjelentek az iskola korábbi igazgatói.

 

 

A rendezvény műsorral indult, amit 24 éve a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar nyit meg, megteremtve a sváb bál alaphangulatát. Őket 4. éve a Wunderland Óvoda kis táncosainak énekes-táncos játékokból álló előadása követte, majd a Dienes-iskola öt tánccsoportja mutatta be szüleik nagy örömére, hogy mennyit fejlődött a tánctudásuk. A német nemzetiségi kórus alsós és felsős tanulói külön műsorral léptek fel, ismét nagy sikerrel. A Szekszárdi Mondschein Kórus szintén állandó résztvevőként emelte ismét a műsor színvonalát.

A népviseleti bemutatóra mindig sok a jelentkező, idén a szülők és nagyszülők fáradozásának köszönhetően 47 gyerek állhatott szép, sőt értékes eredeti ruhákban a zsűri elé. Közülük is kiemelkedtek a helyezettek:

  1. Bognár Dorina (7.b) bonyhád-majosi viselete
  2. Vanya Nikolett (7.b) apari viselete
  3. Heidt Regina (3.b) erdősmecskei és anyukája Heidtné Molnár Krisztina szűri népviselete

Különdíj: Marosi Liza (1.b) kisdorogi ünnepi népviselet, anyukája kisdorogi sötét öltözetű ünnepi viselete. 

Különdíj: Marosi Liza (1.b) kisdorogi ünnepi népviselet, anyukája kisdorogi sötét öltözetű ünnepi viselete.

A bál a 4.b osztály nyitótáncával indult, melyet táncház követett. A lelkes résztvevők – gyerekek és szülők – sváb táncokat ismerhettek meg.

 

 

 

A bálra a hagyományokhoz híven a tanulók hozták a finomságokat, a szokásos ételek mellett sváb süteményekkel is kínálták a vendégeket. A komoly gyűjtőmunka eredményeként idén is nagy volt a választék a régi receptek szerint készült édességekből, melyeket otthon is megsüthetnek az érdeklődők, hiszen recepteket haza is lehetett vinni.

 

A tombolasorsolás sem maradhatott el, ahol a tárgyak között sváb kézműves termékek is gazdára találtak.

 

 

 

A jó hangulatról Gáti László, a Bravo zenekar tagja gondoskodott. Az estig tartó bálról szülőknek és gyerekeknek egyértelműen az volt a véleménye, hogy ismét remek hangulatú hagyományőrző rendezvényt sikerült megrendezni a Diensben.

 

További képek a galériában.

echo"
www.dienessuli.hu Copyright © 2021 Minden jog fenntartva
";